Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

luni, 17 iunie 2024

Lansarea procesului de selectare pentru Colegiul Militar

 În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 363/2024 privind înființarea Colegiului Militar, Centrul Militar al municipiului Chișinău a început procesul de selectare și recrutare a candidaților pentru studii. Acest demers reprezintă un pas semnificativ în formarea viitoarei elite militare a Republicii Moldova.


Astăzi, un grup de candidați la studii s-au prezentat la centrul militar pentru a afla detalii despre procesul de admitere și avantajele oferite de Colegiul Militar. În cadrul întâlnirii, s-au explicat pe larg condițiile de înmatriculare și privilegiile acordate celor admişi. Colonelul (r) Ghenadie Moșnoi a prezentat actele necesare pentru completarea dosarului de candidatură, a verificat documentele personale ale aplicanților și a răspuns la diverse întrebări adresate de aceștia.

De asemenea, domnul Liviu Rusnac a detaliat procedura de trecere a comisiei medico-militare la Centrul Consultativ Diagnostic și alte instituții medicale, subliniind importanța obținerii unui certificat medical care să ateste aptitudinea fizică a candidaților.

Procesul de selectare a candidaților pentru studii la Colegiul Militar va continua, oferind oportunități tinerilor care doresc să urmeze o carieră în domeniul militar. Aceasta inițiativă nu doar că întărește forțele armate ale țării, dar contribuie și la educația și dezvoltarea personală a tinerilor, pregătindu-i pentru provocările viitoare.

Rămâneți conectați pentru mai multe informații despre etapele următoare ale procesului de recrutare și pentru a afla poveștile candidaților care vor deveni noua generație de lideri militari ai Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu