Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 24 ianuarie 2024

Explorând orizonturile militare: O ședință informativă la Liceul Teoretic ,,Liviu Deleanu” și oportunități educaționale la Academia Militară ,,Alexandru cel Bun”

 Astăzi, cu amabilitatea administrației instituției publice de învățământ și în temeiul Acordului de Parteneriat încheiat între Centrul Militar al municipiului Chișinău și Direcţia Generală Educație, Tineret şi Sport, la Instituţia Publică Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” a avut loc o ședință informativă cu privire la studiile în domeniul militar. Scopul acestei întâlniri a fost dezvoltarea educației civice și militaro-patriotice a tineretului, orientarea în carieră și promovarea studiilor la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

În cadrul acestei ședințe, reprezentantul Centrului Militar al municipiului Chișinău, colonelul (r) Iurii Moisei, a interacționat cu elevii din clasele XII-a, familiarizându-i cu oportunitățile de studiu în domeniul militar și oferindu-le îndrumare pentru viitoarea lor carieră de ofițeri.

 


La începutul întâlnirii s-a prezentat o scurtă introducere despre Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, singura instituție de învățământ militar din țară. S-a abordat istoria și tradițiile Academiei, programele de studiu, oportunitățile de carieră post-absolvire și condițiile de trai și învățare.
Elevii au avut oportunitatea să vizualizeze un scurt film despre viața studenților la Academia Militară, prezentând activități academice, sportive și extracurriculare, precum și condițiile de trai și masă.


În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, elevii au putut adresa întrebări reprezentantului Centrului Militar cu privire la studiile militare, admiterea la Academia Militară și viața de student.

 La finalul întâlnirii, elevii au fost invitați să participe la o vizită informativă la Academia Militară, cu ocazia evenimentului „Ziua Ușilor Deschise”.

 

Vizita reprezentantului Centrului Militar la Instituţia Publică Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” a reprezentat o oportunitate semnificativă pentru elevi de a obține mai multe informații despre studiile în domeniul militar și despre posibilitățile de carieră în acest domeniu.

 Promovarea studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar va continua și în viitor, având ca obiectiv atragerea tinerilor talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu