Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 24 ianuarie 2024

Începutul luării la evidența militară a tinerilor din sectorul Botanica

 Astăzi, în cadrul Centrului Militar al municipiului Chișinău, a debutat procesul de înregistrare militară a tinerilor născuți în anul 2008, provenind din sectorul Botanica. Această activitate este desfășurată în conformitate cu prevederile Legii nr. 1245 din 18.07.2002 privind pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei.


Doamna maior Larisa Tumuruc, șef al Serviciului recrutare-încorporare din cadrul Secției Administrativ-Militare a sectorului Botanica, a oferit explicații cu privire la procedura de înregistrare militară, precum și asupra drepturilor și obligațiilor ce revin recruților conform legislației.



Sub îndrumarea specialistului principal domnul Gheorghe Pușcașu, tinerii au primit dosarele personale completate, iar acesta a detaliat procesul prin care vor trece în cadrul comisiei medico-militare.




În mod tradițional, recruții au participat la o lecție militar-patriotică susținută de colonelul în rezervă Ghenadie Moșnoi. Această lecție a cuprins explicarea unor termeni necunoscuți anterior, precum îndeplinirea serviciului militar în termen și spiritul de patriotism. De asemenea, li s-au furnizat informații despre studiile militare disponibile la Colegiul Militar în cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate "Alexandru cel Bun". În concluzie, tinerii au vizionat secvențe video referitoare la Armata Națională.



Ulterior tinerii au trecut comisia medico-militară pentru stabilirea aptitudinii către serviciul militar.

Procesul de înregistrare a tinerilor în evidență militară va continua în perioada următoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu