Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 23 ianuarie 2024

Promovarea studiilor în domeniul milităriei la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu”

 Azi reprezentantul Centrului militar mun. Chișinău, colonelul (r) Iurii Moisei, a vizitat Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” pentru a promova studiile în domeniul milităriei.

În cadrul întâlnirii, elevii claselor XII-a au avut ocazia să afle mai multe despre Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, unica instituție de învățământ militar din țară.

La început, a fost prezentată o scurtă introducere despre istoria și tradițiile Academiei, despre programele de studii oferite, despre oportunitățile de carieră post-absolvire și despre condițiile de trai și studiu.

Ulterior, elevii au vizionat un filmuleț video despre viața studenților la Academia Militară. Filmulețul a prezentat activitățile academice, sportive și extracurriculare ale studenților, precum și condițiile de cazare și masă.


În cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri, elevii au avut ocazia să adreseze întrebări reprezentantului Centrului militar despre studiile militare, despre admiterea la Academia Militară și despre viața de student.

La finalul întâlnirii, elevii au fost invitați să participe la o vizită informativă la Academia Militară la activitatea „Ziua ușilor deschise”.

Această întâlnire a fost o oportunitate importantă pentru elevii care sunt interesați să urmeze o carieră în domeniul militar. Elevii au avut ocazia să afle mai multe despre această carieră și să se familiarizeze cu Academia Militară, care oferă o educație de înaltă calitate și oportunități de carieră valoroase.


Promovarea studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar este o inițiativă importantă, care contribuie la atragerea de tineri talentați și motivați în rândurile Armatei Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu