Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

vineri, 19 ianuarie 2024

Promovarea studiilor în domeniul milităriei la Instituția Publică Liceul Teoretic „Petru Rareş”

 Cu bunăvoința administrației, reprezentantul Centrului militar mun. Chișinău a vizitat Instituția Publică Liceul Teoretic „Petru Rareş”. În cadrul întâlnirii, elevii clasei a XII-a au fost familiarizați cu studiile în domeniul milităriei și au fost orientați în viitoarea profesie de ofițeri. 

Elevii au ascultat prezentarea și au vizionat filmulețe video despre Academia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun”, unica instituție de învățământ militar din țară. De asemenea, au primit flaiere și buclete promoționale cu informații despre documentele necesare pentru admiterea la studii și modalitatea de accedere la Academia Militară.

Video:

Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” Chișinău

Colonelul (r) Iurii Moisei a prezentat și oportunitățile de studii gratuite peste hotare pentru tinerii din Republica Moldova. În final, elevii au fost invitați să facă o vizită informativă la Academia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun”.

Elevii au fost interesați de informațiile prezentate și au adresat întrebări reprezentantului Centrului militar.




,,Am aflat multe lucruri noi despre studiile în domeniul milităriei”, a declarat un elev. ,,Mă gândesc serios să urmez această carieră”.

,,Sunt impresionată de oportunitățile de studii gratuite peste ocean”, a spus o altă elevă. ,,Cred că ar fi o experiență unică”.



Concluzie

Vizita reprezentantului Centrului militar la Instituția Publică Liceul Teoretic „Petru Rareş” a fost o oportunitate pentru elevii de a afla mai multe despre studiile în domeniul milităriei și despre oportunitățile de carieră în această sferă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu