Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

luni, 22 ianuarie 2024

Promovarea studiilor în domeniul milităriei la Instituția Publică Liceul Teoretic „Minerva”

 Astăzi, cu sprijinul administrației instituției publice de învățământ, reprezentantul Centrului militar mun. Chișinău, colonelul (r) Iurii Moisei, a vizitat Instituția Publică Liceul Teoretic „Minerva”. În cadrul întâlnirii, elevii claselor XI-a și XII-a au fost familiarizați cu studiile în domeniul milităriei și au fost orientați în viitoarea profesie de ofițeri.


La începutul întâlnirii, colonelul (r) Iu. Moisei a prezentat o scurtă introducere despre Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, unica instituție de învățământ militar din țară. El a vorbit despre istoria și tradițiile Academiei, despre programele de studii oferite, despre oportunitățile de carieră post-absolvire și despre condițiile de trai și studiu.

Ulterior, elevii au vizionat un filmuleț video despre viața studenților la Academia Militară. Filmulețul a prezentat activitățile academice, sportive și extracurriculare ale studenților, precum și condițiile de cazare și masă.

În cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri, elevii au avut ocazia să adreseze întrebări reprezentantului Centrului militar despre studiile militare, despre admiterea la Academia Militară și despre viața de student.

La finalul întâlnirii, elevii au fost invitați să participe la o vizită informativă la Academia Militară la activitatea „Ziua ușilor deschise”.

Vizita reprezentantului Centrului militar la Instituția Publică Liceul Teoretic „Minerva” a fost o oportunitate pentru elevii de a afla mai multe despre studiile în domeniul milităriei și despre oportunitățile de carieră în această sferă.

Promovarea studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar va continua și în viitor, în scopul de a atrage tineri talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu