Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 25 iulie 2023

Ceremonia de încorporare a recruților la Centrul militar al municipiului Chișinău

 Astăzi, Centrul militar al municipiului Chișinău a desfășurat ceremonia festivă de încorporare a recruților în Armata Națională. 

      Scopul activității a fost încorporarea recruților predestinați în unitățile militare ale Armatei Naționale, educația civică și militaro-patriotică a tineretului ca cetățeni responsabili, apărători ai Patriei. Menționăm că, Serviciul Militar obligatoriu în Republica Moldova este reglementat prin Legea 1245 din 188/07/2002 cu privire la pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei. Potrivit Legii, serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni.


duminică, 16 iulie 2023

Întâlnirea militarilor în termen cu veteranul de război colonel de poliție în retragere Nicolae Rozlovan

 Azi, în scopul educației civice și militaro-patriotice a militarilor, formarea respectului față de veterani și în conformitate cu ordinul Ministrului apărării nr.92/2021 ,,Cu privire la implementarea Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect” pentru consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război pentru perioada 2020-2023”, Centrul militar al municipiului Chișinău în comun cu Regimentul de rachete antiaeriene ,,Dimitrie Cantemir” au organizat întâlnirea veteranului de război Nicolae Rozlovan cu efectivul.


duminică, 9 iulie 2023

Întâlnirea militarilor în termen cu veteranul de război colonel Veaceslav Samardac

 Azi, în conformitate cu ordinul Ministrului apărării nr.92/2021 ,,Cu privire la implementarea Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect” pentru consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război pentru perioada 2020-2023” și cu scopul educației civice și militaro-patriotice a soldați, Centrul militar al municipiului Chișinău în comun cu Batalionul 22 de menținerea păcii ,,Căștile Albastre” au organizat întâlnirea veteranului de război Veaceslav Samardac cu efectivul.


joi, 6 iulie 2023

Comemorarea victimelor stalinismului

 Din 1990, anual, pe 06 iulie, în Republica Moldova este marcată Ziua comemorării victimelor stalinismului. Este zi de doliu pentru comemorarea băștinașilor noștri, victime ale celui de-al doilea val de deportări 5-6 iulie 1949. Deportările din Basarabia și Nordul Bucovinei au fost o formă a represiunii politice, puse în practică de autoritățile comuniste sovietice.


marți, 4 iulie 2023

Evaluarea capacităților fizice a ofițerilor Centrului militar al municipiului Chișinău

 În conformitate cu planul pregătirii de luptă al Centrului militar al municipiului Chișinău, cu militarii permanent se desfășoară ședințe la pregătirea fizică.


luni, 3 iulie 2023

Activitatea festivă de încorporare a recruților la Centrul militar al municipiului Chișinău

       Astăzi, Centrul militar al municipiului Chișinău în colaborare cu Pretura sectorului Buiucani au desfășurat activitatea festivă de încorporare a recruților în Armata Națională. 

      Scopul activității a fost încorporarea recruților predestinați în unitățile militare ale Armatei Naționale, educația civică și militaro-patriotică a tineretului ca cetățeni responsabili, apărători ai Patriei, precum și educația moral-spirituală și cultural-artistică.


duminică, 2 iulie 2023

Întâlnirea militarilor în termen cu veteranul de război locotenent-colonel Sergiu Ghervas

 Azi, în conformitate cu Planul de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect” pentru consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război pentru perioada 2020-2023” și cu scopul educației civice și militaro-patriotice a soldați, Centrul militar al municipiului Chișinău în comun cu Brigada 2 infanterie motorizată ,,Ștefan cel Mare” au organizat întâlnirea veteranului de război Sergiu Ghervas cu efectivul. Totodată azi  efectivul unității a comemorat aniversarea 519 de la trecerea în neființă a Domnitorului Țării Moldovei Ștefan cel Mare și Sfânt, numele căruia poartă unitatea militară.