Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

joi, 30 noiembrie 2023

Promovarea serviciului militar în cadrul Târgului Locurilor de Muncă

 Astăzi, reprezentanții Centrului militar al municipiului Chișinău și a  Academiei militare a Forțelor Armate ,, Alexandru cel Bun” au participat activ la promovarea serviciului militar în cadrul Târgului Locurilor de Muncă, organizat de către Direcția Generală de Ocupare a Forței de Muncă a municipiului Chișinău.

 


 

marți, 21 noiembrie 2023

Perspective frumoase de carieră militară pentru elevii de la Școala Profesională nr. 4

 Promovarea serviciului militar prin contract devine un demers crucial pentru elevii de la Școala Profesională nr.4, unde informațiile despre cariera militară sunt adesea limitate. Recent, Batalionul 22 de Menținere a Păcii "Căștile Albastre," în parteneriat cu Centrul militar din municipiul Chișinău, a desfășurat o activitate informativ-educativă menită să ofere elevilor o perspectivă clară asupra oportunităților oferite de serviciul militar prin contract și să îi îndrume în direcția unei cariere valoroase în domeniul militar.

 


vineri, 17 noiembrie 2023

Vino la Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun”!

Academia Militară a Forțelor Armate  “Alexandru cel Bun “ a fost creată la 29 iulie 1992 fiind prima și unica instituție de învățământ militar superior.

 

marți, 14 noiembrie 2023

Promovând serviciul militar contractual: Perspective de carieră la Școala Profesională nr. 3"

 Promovarea serviciului militar prin contract devine o oportunitate semnificativă pentru elevii de la Școala Profesională nr. 3 din Republica Moldova, unde informațiile despre carierele militare sunt adesea limitate. Într-un demers de a remedia această lacună, Batalionul 22 de Menținere a Păcii, cunoscut sub denumirea de "Căștile Albastre," în colaborare cu Centrul Militar din municipiul Chișinău, a inițiat un program informativ-educațional.

luni, 13 noiembrie 2023

Omagiul adus veteranilor din partea reprezentanților Centrului militar al municipiului Chișinău

 Omagiul adus veteranilor de război din partea reprezentanților Centrului militar al municipiului Chișinău a fost un moment solemn, plin de recunoaștere pentru sacrificiul și curajul de excepție al domnilor Ion Lazu și Piotr Patlaciuc Acești bravi luptători au fost vizitați într-un gest care onorează eroismul lor de neînlocuit în apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.



duminică, 12 noiembrie 2023

Eroii Noștri, Legături de Onoare: Un Moment de Conexiune la Regimentul „Dimitrie Cantemir”

Regimentul de rachete antiaeriene „Dimitrie Cantemir” a devenit gazda unei întâlniri extraordinare, un moment de profunde semnificații și încărcătură emoțională, aducând în lumina reflectoarelor eroii noștri de război, alături de tinerii și curajoșii militari. Numele Oleg Paun, Grigore Dolgopol și Constantin Dolgopolov au strălucit în centrul acestei activități, desfășurată conform Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”.

 


Întâlnirea militarilor Batalionul 22 de Menținereea Păcii cu veteranii de război

 Astăzi, Batalionul 22 de Menținereea Păcii ,,Căștile Albastre” a găzduit o întâlnire specială, un moment de adâncă încărcătură emoțională și semnificație, aducând în prim-plan eroii noștri de război alături de tinerii militari. Veteranii de război participanți la acțiunile de luptă din războiului din Afganistan, domnii Mihail Carp, Ghenadi Tobultoc și Vasilii Litvinenco - au fost în centrul atenției în cadrul activității desfășurate conform Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”.

 

joi, 9 noiembrie 2023

Promovarea serviciului militar prin contract: O oportunitate pentru tinerii de la Școala Profesională nr. 9

 Promovarea serviciului militar prin contract reprezintă o oportunitate semnificativă pentru tinerii de la Școala Profesională nr. 9 din Republica Moldova, care adesea se confruntă cu lipsa informațiilor despre carierele disponibile în domeniul militar. Într-o încercare de a remedia această situație, Batalionul 22 de Menținere a Păcii, cunoscut sub denumirea de "Căștile Albastre," în colaborare cu Centrul Militar din municipiul Chișinău, a inițiat un program educațional împreună cu instituția de învățământ menționată.

 

marți, 7 noiembrie 2023

Promovarea serviciului militar prin contract: O oportunitate pentru tinerii de la Școala Profesională nr. 10

 Într-o lume în continuă schimbare, tinerii din Republica Moldova sunt tot mai puțin informați despre oportunitățile de carieră pe care le oferă serviciul militar prin contract. Pentru a schimba această realitate, reprezentantul Centrului Militar din municipiul Chișinău a demarat o inițiativă educativă în colaborare cu Școala Profesională nr. 10. Această activitate a avut ca scop informarea și orientarea tinerilor cu privire la serviciul militar prin contract.

 


joi, 2 noiembrie 2023

Promovarea serviciului militar prin contract: O oportunitate pentru tinerii de la Școala Profesională nr. 2.

 Într-o lume în continuă schimbare, tinerii din Republica Moldova sunt tot mai puțin informați despre oportunitățile de carieră pe care le oferă serviciul militar prin contract. Pentru a schimba această realitate, astăzi Batalionul 22 de Menținere a Păcii, cunoscut sub numele de ,,Căștile Albastre," și Centrul Militar din municipiul Chișinău au demarat o inițiativă educativă în colaborare cu Școala Profesională nr. 2. Acest demers a avut ca scop informarea și orientarea tinerilor elevi cu privire la serviciul militar prin contract și a reprezentat un moment deosebit în educația lor cu privire la oportunitățile militare și menținerea păcii.