Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 31 iulie 2024

Prezentarea candidaților pentru Colegiul Militar

 În conformitate cu ordinul Ministrului Apărării nr. 550/2024, astăzi, Centrul Militar al municipiului Chișinău a prezentat 38 de candidați pentru studii la Colegiul Militar pentru susținerea probelor de evaluare. 


luni, 22 iulie 2024

Încorporarea recruților în serviciul militar pentru Batalionul 22 de menținerea păcii „Căștile Albastre”

 Astăzi, Centrul Militar al municipiului Chișinău a desfășurat cu succes încorporarea recruților în serviciul militar obligatoriu, conform planului Armatei Naționale. Evenimentul a vizat Batalionul 22 de menținerea păcii „Căștile Albastre”. Serviciul militar obligatoriu în Republica Moldova, reglementat de Legea 1245 din 18 iulie 2002, are o durată de 12 luni. Această perioadă nu este doar un angajament legal, ci și o oportunitate pentru tineri de a-și dezvolta abilități esențiale și de a se pregăti pentru provocările viitoare. Este un angajament nobil, care transformă tinerii în cetățeni responsabili și apărători devotați ai Patriei.

marți, 2 iulie 2024

Felicitare de Ziua Comemorării lui Ştefan cel Mare și Sfânt

Cu ocazia Zilei comemorării lui Ştefan cel Mare și Sfânt, colectivul Centrului Militar al municipiului Chișinău aduce un omagiu celui care a fost și va rămâne simbolul eroismului și al devotamentului față de țară.