Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

luni, 29 mai 2023

vineri, 26 mai 2023

miercuri, 24 mai 2023

Activitatea de promovare a serviciului militar la Târgul Locurilor de Muncă

 Astăzi, reprezentanții Centrului militar al municipiului Chișinău au participat la o activitate promoțională în cadrul Târgul Locurilor de Muncă, organizat de către Direcția generală ocuparea forței de muncă municipiul Chişinău.

marți, 23 mai 2023

DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE RECRUȚILOR

         Cine sunt recruţii?

Recruţii sunt cetăţenii aflaţi în evidenţa militară pînă la încorporarea lor în serviciul militar ori în cel civil sau pînă la trecerea lor în rezervă. Astfel, cetăţenii Republicii Moldova, care au împlinit vîrsta de 16 ani sau o împlinesc în anul cînd are loc campania de recrutare a tinerilor din anul lui de naştere, sunt luaţi în evidenţa militară.



Crearea Centrului Digital Educațional în cadrul Centrului militar al municipiului Chișinau

 Astăzi, în colaborare cu Asociaţia Obștească Alianţa Naţională YMCA din Republica Moldova a fost pusă baza creării Centrului Digital Educațional în cadrul Centrului militar al municipiului Chișinau. 


vineri, 19 mai 2023

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” comuna Ciorescu

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” comuna Ciorescu. 

 

joi, 18 mai 2023

Promovarea Armatei Naționale în cadrul Programului de acțiuni ,,America Days” organizat de către Ambasada SUA de la Chișinău

Centrul militar al municipiului Chișinău permanent acordă o atenție deosebită educației civice și militaro-patriotice generației în creștere.  Astăzi, în temeiul ordinului nr.223 din 04.05.2023 al șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale reprezentanții centrului militar în comun cu reprezentanții Academiei Militare a Forțelor Armate au instalat ,,Ungherașul de promovare” în cadrul Programului de acțiuni ,,America Days”.

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic ,,Titu Maiorescu”

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic ,,Titu Maiorescu”.


marți, 16 mai 2023

Reprezentanții Centrului militar al municipiului Chișinău în vizită la Școala Profesională nr.9.

 Centrul militar al municipiului Chișinău acordă o atenție deosebită educației civice și militaro-patriotice generației în creștere.

În scopul promovării serviciului militar în termen și prin contract în rîndul elevilor, astăzi reprezentanții Centrului militar au fost în vizită la elevii Școlii Profesionale nr.9 cu o ,,Lecție de bărbăție”


Promovarea Armatei Naționale în cadrul Festivalului ,,Prieteniei, Creativităţii şi Sportului” ai Fundației ,,Clipa Siderală”

 Centrul militar al municipiului Chișinău permanent acordă o atenție deosebită educației civice și militaro-patriotice generației în creșterei.  Astăzi, în temeiul ordinului nr.242 din 10.05.2023 al șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale reprezentanții centrului militar au instalat ,, Ungherașul de promovare” în cadrul Festivalului al-XXXIII ,,Prieteniei, Creativităţii şi Sportului” ai Fundației de caritate,,Clipa Siderală”.


luni, 15 mai 2023

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic ,,Dante Alighieri”

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic ,,Dante Alighieri”.


sâmbătă, 13 mai 2023

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” și Gimnaziul nr.42 din or.Codru

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” și Gimnaziul nr.42 din or.Codru.

 



Participarea tinerilor la sărbătoarea anuală a Batalionului 22 de menținere a păcii ,,Căștile albastre”

 Astăzi, în temeiul Acordului de Parteneriat încheiat între Centrul militar al municipiului Chișinău și Direcția Generală Educație,Tineret și Sport, precum și în scopul educației civice, militaro-patriotice elevii claselor absolvente au participat la sărbătoarea anuală a Batalionului 22 de menținere a păcii ,,Căștile albastre”.

Promovarea Armatei Naționale în cadrul ,,Orășelului European”

 Astăzi, reprezentanții Centrului militar al municipiului Chișinău și a Academiei militare a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” au participat la promovarea serviciului militar și a studiilor în domeniul milităriei în ,,Orășelul European” pe Piața Marii Adunări Naționale.


vineri, 12 mai 2023

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretoic ,,Nicolae Milescu Spataru și Gimnaziul cu profil teatral ”Ion Luca Caragiale”

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretic ,,Nicolae Milescu Spătaru” și Gimnaziul cu profil teatral ”Ion Luca Caragiale” . 

 

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”.


Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic „MINERVA”

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic „MINERVA” .


Înmânarea Adeverințelor de recrut la Gimnaziul „Dumitru Matcovschi” din mun. Chișinău

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Gimnaziul „Dumitru Matcovschi” din mun. Chișinău. 

miercuri, 10 mai 2023

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic ,,Academia Copiilor”

 În conformitate cu planul aprobat, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic ,,Academia Copiilor”.

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul de Limbi Moderne și Managment

 În conformitate cu planul aprobat, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul de Limbi Moderne și Management.

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic ,,ORIZONT” din or. Durleşti

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic ,,ORIZONT” din or. Durleşti. 

vineri, 5 mai 2023

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic ,,Alexandru Ioan Cuza”

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic ,,Alexandru Ioan Cuza”.


Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic cu Profil de Arte ,,Ion și Doina Aldea-Teodorovici”

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic Profil de Arte ,,Ion și Doina Aldea-Teodorovici”

 

marți, 2 mai 2023

Reprezentanții Institutului Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în vizită la Centrul militar al mun. Chișinău

 Astăzi, în fața colaboratorilor Centrului militar al municipiului Chișinău au prezentat o prelegere reprezentanții Institutului Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene doamna Angelica Munteanu și domnul Anton Lungu.





Tema ședinței a fost: ,,Beneficiile Acordului de asociere între Republica Moldova,pe deoparte,și Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora”. 

Scopul activității este pregătirea profesională și educația civică a personalului în diverse domenii inclusiv problemele de securitate prin unghiul integrării europene.

În cadrul prelegerii militarii și funcționarii au fost  familiarizați cu următoarele subiecte: a) principalele domenii de cooperare; b) politica externă și de securitate; c) justiția, libertatea și securitatea; d) cooperarea sectorială; e) comerț și aspectele legale de comerț, etc.

Luând în considerație că Institutul Diplomatic se axează pe metode interactive şi practice de instruire, având în calitate de formatori diplomați din cadrul MAEIE şi din străinătate, profesori universitari şi experți înalt calificați, ședința de astăzi a fost foarte interesantă și utilă pentru personalul Centrului militar.

Participanții au avut ocazia să facă schimb de opinii cu privire la avantajele UE și procesul de reformă rezultat din îndeplinirea obligațiilor Republicii Moldova față de UE.

Conducerea Centrului militar aduce calde mulțumiri Institutului Diplomatic pentru colaborare și activitate benefică și prestigioasă.