Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 31 ianuarie 2024

Continuraea luării la evidența militară a tinerilor din sectorul Centru

 Astăzi, la Centrul militar al municipiului Chișinău, s-a desfășurat etapa continuă a procesului de înregistrare militară a tinerilor născuți în 2008 și domiciliați în sectorul Centru. Sub îndrumarea specialistului principal, Valentina Munteanu, tinerii au primit dosarele personale completate, iar aceasta a detaliat pașii ce vor fi parcurși în cadrul comisiei medico-militare.

Promovarea studiilor militare la Liceele Teoretice "Alecu Russo" și "Natalia Gheorghiu"

În conformitate cu Acordul de Parteneriat încheiat între Centrul Militar al municipiului Chișinău și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, și cu sprijinul administrației instituțiilor de învățământ, astăzi, a avut loc ședințe informative în cadrul Liceelor Teoretice "Alecu Russo" și "Natalia Gheorghiu", dedicate de necesitatea promovării oportunităților de studiu în domeniul militar.

marți, 30 ianuarie 2024

Oportunități de studiu în domeniul militar: Întâlnire Informativă la Liceul Teoretic ,,Liviu Rebreanu”

Cu amabilitatea administrației instituției publice de învățământ și în virtutea Acordului de Parteneriat stabilit între Centrul militar al municipiului Chișinău și Direcţia Generală Educație, Tineret şi Sport, Instituţia Publică Liceul Teoretic ,,Liviu Rebreanu” a găzduit astăzi o ședință informativă cu privire la oportunitățile de studiu în domeniul militar. Scopul acestei întâlniri a vizat îmbunătățirea educației civice și militaro-patriotice a tineretului, ghidarea lor în calea carierei și promovarea posibilităților de învățământ la Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun”.

 

Continuraea luării la evidența militară a tinerilor din sectorul Buiucani

 Astăzi, la Centrul Militar al municipiului Chișinău a avut loc continuarea procesului de înregistrare militară a tinerilor născuți în 2008, provenind din sectorul Buiucani.

luni, 29 ianuarie 2024

Continuraea luării la evidența militară a tinerilor din sectorul Botanica

 Astăzi, la Centrul Militar al municipiului Chișinău a avut loc continuarea procesului de înregistrare militară a tinerilor născuți în 2008, provenind din sectorul Botanica.

 

vineri, 26 ianuarie 2024

Luarea la evidența militară a tinerilor din sectorul Buiucani

 În conformitate cu prevederile Legii nr. 1245 din 18.07.2002 privind pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei, astăzi a continuat procesul de înregistrare militară a tinerilor născuți în 2008, provenind din sectorul Buiucani, la Centrul Militar al municipiului Chișinău. 

Locotenent-colonelul Larisa Tîșcenco, șef al Secției Administrativ-Militare sectorul Buiucani, a explicat procedura de luare la evidebnța militară, precum și la drepturile și obligațiile recruților în conformitate cu legislația în vigoare.






 





joi, 25 ianuarie 2024

Promovarea studiilor militare: Ședința informativă la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău

 Astăzi, cu amabilitatea administrației Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău, a avut loc o ședință informativă cu privire la studiile în domeniul militar. Scopul întâlnirii a fost dezvoltarea educației civice și militaro-patriotice a tineretului, orientarea în carieră și promovarea studiilor la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”. 

Luarea la evidența militară a tinerilor din sectorul Rîșcani

 Astăzi, conform prevederilor Legii nr. 1245 din 18.07.2002 privind pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei, a Centrul Militar al municipiului Chișinău a demarat procesul de înregistrare militară a tinerilor născuți în 2008, provenind din sectorul Rîșcani.

miercuri, 24 ianuarie 2024

Explorând orizonturile militare: O ședință informativă la Liceul Teoretic ,,Liviu Deleanu” și oportunități educaționale la Academia Militară ,,Alexandru cel Bun”

 Astăzi, cu amabilitatea administrației instituției publice de învățământ și în temeiul Acordului de Parteneriat încheiat între Centrul Militar al municipiului Chișinău și Direcţia Generală Educație, Tineret şi Sport, la Instituţia Publică Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” a avut loc o ședință informativă cu privire la studiile în domeniul militar. Scopul acestei întâlniri a fost dezvoltarea educației civice și militaro-patriotice a tineretului, orientarea în carieră și promovarea studiilor la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Începutul luării la evidența militară a tinerilor din sectorul Botanica

 Astăzi, în cadrul Centrului Militar al municipiului Chișinău, a debutat procesul de înregistrare militară a tinerilor născuți în anul 2008, provenind din sectorul Botanica. Această activitate este desfășurată în conformitate cu prevederile Legii nr. 1245 din 18.07.2002 privind pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei.


marți, 23 ianuarie 2024

Promovarea studiilor în domeniul milităriei la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu”

 Azi reprezentantul Centrului militar mun. Chișinău, colonelul (r) Iurii Moisei, a vizitat Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” pentru a promova studiile în domeniul milităriei.

luni, 22 ianuarie 2024

Promovarea studiilor în domeniul milităriei la Instituția Publică Liceul Teoretic „Minerva”

 Astăzi, cu sprijinul administrației instituției publice de învățământ, reprezentantul Centrului militar mun. Chișinău, colonelul (r) Iurii Moisei, a vizitat Instituția Publică Liceul Teoretic „Minerva”. În cadrul întâlnirii, elevii claselor XI-a și XII-a au fost familiarizați cu studiile în domeniul milităriei și au fost orientați în viitoarea profesie de ofițeri.


vineri, 19 ianuarie 2024

Participarea reprezentantului Centrului militar la ședința Preturii Ciocana

 Reprezentantul Centrului Militar al municipiului Chișinău a luat parte la ședința anuală de planificare organizată de Pretura sectorului Ciocana. 

Promovarea studiilor în domeniul milităriei la Instituția Publică Liceul Teoretic „Petru Rareş”

 Cu bunăvoința administrației, reprezentantul Centrului militar mun. Chișinău a vizitat Instituția Publică Liceul Teoretic „Petru Rareş”. În cadrul întâlnirii, elevii clasei a XII-a au fost familiarizați cu studiile în domeniul milităriei și au fost orientați în viitoarea profesie de ofițeri. 

marți, 16 ianuarie 2024

Promovarea serviciului militar prin contract în cadrul Târgului de Carieră

 Astăzi, reprezentanții Ministerului Apărării și a Centrului Militar al municipiului Chișinău au avut o participare activă în cadrul Târgului de Carieră, eveniment organizat de Guvernul Republicii Moldova, cu scopul de a promova serviciul militar prin contract.

luni, 15 ianuarie 2024

Veteran de război omagiat la vârsta de 102 ani

 Astăzi, locotenent major (rtr) Vladimir Ivan Filandin, participant la acțiunile de luptă din cel de-Al Doilea Război Mondial, a sărbătorit impresionanta vârstă de 102 ani.

Evenimentul a fost onorat de prezența reprezentaților Centrului militar al municipiului Chișinău, alături de elevii Liceului Teoretic "Nicolae Milescu Spătarul".

miercuri, 3 ianuarie 2024

Descoperă fascinația unei cariere militare – o chemare nobilă, un angajament fără echivoc!

 Descoperă fascinația unei cariere militare – o chemare nobilă, un angajament fără echivoc! Nu este doar un loc de muncă, ci o viață dedicată în slujba poporului și a valorilor inestimabile. Militarii sunt purtătorii unor caracter puternice, încarnați în principii precum disciplina și rigoarea.

 


Alege cu încredere, alege armata! Construiește Viitorul Tau!

 Descoperă-ți potențialul și construiește-ți viitorul alegând calea extraordinară a Armatei! De ce să alegi armata? Pentru că armata îți oferă tot ceea ce îți dorești în momentul crucial al alegerii drumului în viață!